ZIUA INTERNATIONALA A SECURITATII SI SANATATII IN MUNCA
28.04.2015
CAMPANIE PENTRU A PROMOVA PREVENIREA ACCIDENTELOR SI A BOLILOR PROFESIONALE LA NIVEL MONDIAL
---------------------------------------
           Este o campanie de sensibilizare menita sa concentreze atentia internationala asupra tendintelor emergente in domeniul securitatii si sanatatii in munca si a dimensiunii la nivel global a leziunilor, bolilor si deceselor legate de munca.
           28 aprilie este, de asemenea, o zi in care miscarea sindicala din lume onoreaza memoria victimelor accidentelor de munca si a bolilor profesionale si organizeaza simultan campanii in intreaga lume.
           O cultura nationala de securitate si sanatate in munca este una in care dreptul la mediu de lucru sigur si sanatos este respectat la toate nivelurile, in care guverne, angajatori si lucratori participa activ la asigurarea unui mediu de lucru sigur si sanatos prin intermediul unui sistem de drepturi, responsabilitati si indatoriri definite si in care cea mai mare prioritate este acordata principiului prevenirii. De aceea, OIM a reales in anul 2015 o tema care evidentiaza importanta implicarii tuturor actorilor prevenirii in crearea unei culturi de prevenire in domeniul securitatii si sanatatii in munca.
           Inspectia muncii desfasoara actiuni care vizeaza consolidarea culturii de prevenire a riscurilor de accidentare de munca si īmbolnavire profesionala, prin combinarea unor instrumente precum informarea, constientizarea, īndrumarea si controlul modului de aplicare a legislatiei īn domeniul securitatii si sanatatii īn munca.
           Prin Programul Cadru de Actiuni al Inspectiei Muncii, campaniile si actiunile specifice sunt focalizate pe īmbunatatirea securitatii si sanatatii īn munca, īn special, īn acele sectoare ale economiei nationale pentru care indicatorii statistici arata o crestere a incidentei accidentelor de munca. Activitatile derulate de inspectorii de munca urmaresc constientizarea angajatorilor si lucratorilor cu privire la necesitatea implementarii masurilor de prevenire si protectie, precum si cu privire la necesitatea respectarii legislatiei īn domeniu. Inspectia Muncii este un partener strategic īn dezvoltarea culturii de prevenire a riscurilor profesionale si un promotor activ īn acest sens, avānd o buna colaborare cu partenerii sociali, cu angajatorii si lucratorii, cu reprezentantii acestora, precum si cu toti cei interesati īn crearea unui mediu de munca sigur si sanatos.
MATERIALE PROMOTIONALE
---------------------------------------
 




Despre noi   |   Campanii   |   Legislaþie   |   Formulare tipizate    |   Sesizãri
Copyright © 2006, ITM Vaslui. Toate drepturile rezervate.
Realizat de Mihai Cioatã.